در صنایع غذایی و خوراکی کشورمان برای تهیه و تولید هر نوع محصول با کیفیت بالا و مطلوب مهمترین اصل داشتن مواد اولیه مرغوب می باشد. درباره انواع کشمش مورد واریته انگور در حاصل شدن کشمش باکیفیت بالا مطرح است.فرایند تهیه انواع کشمش سنتی و صنعتی را تا آخر این نوشته مطالعه بفرمایید.

بیشترین ارقام انگورها که امروزه برای تهیه کشمش مورد استفاده قرار می گیرد از نوع و واریته بی دانه و یا همان بدون هسته است.از این گونه ارقام می توان به انگور تامپسون سیدلس و نیز رقم کشمشی یا سلطانا اشاره نمود. در واقع این ارقام ذکر شده بیشتر در کشورهمسایه مان ترکیه ، در کشور ایالات متحده امریکا، ایران و یونان مورد استفاده قرار می گیرد.

ناگفته نماند که رقم هایی مانند کورنت، التام کراس، گوردو و …نیز در سطح جهانی مورد توجه هستند. البته رقم های دانه دار نیز مانند کورینت در رنگ قرمز، موسکات، اسکندریه در امریکا و یونان هم مورد استفاده است. اما در کشورمان از ارقام دانه دار که پس از بی دانه در مقام دوم قرار دارند رقم فخری قرمز و سبز مایل به زرد است. نام دیگر رقم انگور فخری را دیزماری نیز می گویند.این رقم مخصوص مناطق و نواحی آذربایجان است.

 

مشتری عزیز و گرامی؛ درصورت تمایل فرم مربوط به تخفیف لجستیک حمل و نقل، در بخش تماس با ما را تکمیل فرمایید.

 

عوامل موثر در تعیین کیفی و کمی کشمش تولیدی و نیز کاهش هزینه ها

  1. ارقام انگورهای کشمشی را نبایستی زودتر از موقع رسیدن برداشت نمود!. چرا که میزان اسیدته در آن بیشتر است. اصولا” در کشورمان ایران برداشت محصول انگور از اوایل شهریور شروع و تا آخر مهرماه ادامه می یابد.
  2. کاهش هزینه بوجاری و درجه بندی، چرا که اگر کشمش یکنواختی در رنگ و سایز داشته باشد این هزینه بسیار کمتر خواهد بود.
  3. روش های تهیه کشمش، عمدتا” کشمش هایی را که آونگ می کنند یا همان روش کالیفرنی کیفیت بهتری خواهد داشت. اگر چه نوع آفتابی اگر بر سطح بتن و یا در بارگاه نورین تهیه شود نیز کیفیت مخصوص خود را داراست.
  4. استفاده از مواد مجاز مانند تیزاب و درصد کم و استاندارد سولفور می تواند در ماندگاری کشمش نقش مهمی را ایفا نماید خصوصا جهت صادرات.
  5. بهترین زمان برای برداشت انگور که بریکس آن تایید شده باشد. مسلما در کیفیت و کمیت کشمش بسیار موثر است. استاندارد فرکتوز درصد قند مطلوب رقم کشمشی را 23 الی 28 درجه بریکس و یا 14 الی 16 درجه بومه اعلام کرده است.
کالرسورتر کشمش
دستگاه سورتینگ کشمش

 

پیشنهاد دانوب: انواع بارگاه های تهیه کشمش و استاندارد کشمش

 

آماده سازی کشمش به روش های مختلف

کشمش آفتابی یکی از متداولترین انواع کشمش است. پس از چیدن انگورهای بدون هسته یا همان بی دانه در مقابل نور آفتاب پهن می شوند تا خشک شوند. در واقع کشمش آفتابی از جایگاه ویژه و خاصی در بین خریداران و مشتریان برخوردار است. چرا که در تهیه آن از هیچ گونه مواد افزودنی استفاده نشده است (ارگانیک).

مورد بعدی می توان  تهیه کشمش به روش کالیفرنی را توضیح داد. در این روش انگورهای چیده شده را به مدت 2الی 3 ثانیه در محلول جوشان هیدروکسید سدیم با غلظت 0.2 تا 0.3 درصد فرو می برند.  سپس در زیر یک دوش آب سرد هدایت می شود. انگورهای مرطوب در محفظه دود به مدت 2الی 4 ساعت در معرض دود گوگرد یا سولفور قرار می گیرد.  

روش تهیه کشمش سبز معمولی (سایه خشک): در این روش انگورهای چیده شده را در سایه و جریان هوای خنک قرار می دهند. در یک محیط مناسب به دور از گرد و خاک و آلودگی آونگ می نمایند. درواقع برروی سیم های مفتولی خانه باغ های موجود در برخی نقاط مانند شهر خلیل آباد و کاشمر می گذارند تا خشک شود.

در آخر روش تیزابی یا همان استرالیایی می باشد.  این روش هم یکی از رایج ترین شیوه های کشمش سازی در دنیاست. در حقیقت استفاده از محلول های قلیایی مرسوم می باشد.

 

تهیه کشمش آفتاب خشک
روش سنتی تهیه کشمش
بیشتر بخوانید: مرکز خرید عمده کشمش سرکه ای

 

خشک نمودن انگورها به روش صنعتی

مواد افزودنی تیزاب که شامل آب ، روغن سبزه و نیز گرد پتاسیم است باعث می شود تا انگورها در مدت زمان کوتاهتری 3 الی 4 روز به کشمش مبدل شوند.درواقع در روش صنعتی خشک کردن انگورها یک پدیده همراه با انتقال جرم و حرارت است، که در شرایط غیر یکنواختی صورت می گیرد. ایزوله نمودن محفظه خشک کن سبب می شود تا افزایش دما به صورت محسوس باشد. اصولا مصرف روغن و عمل تیزابی نمودن انگورها به منظور شفافیت کشمش ، بهبود کیفیت آن حفظ رنگ ، طعم و اسانس های طبیعی آن می باشد.

از طرفی استفاده از روغن سبزه سبب پر شدن شکاف ها و منافذ سطحی میوه  می شود. همچنین از ورود میکروب و اسپورهای قارچ به داخل میوه جلوگیری می کند.  نتیجه اینکه از فساد انگور و یا میوه جلوگیری بعمل می آورد. روغن سبزه با ایجاد ترک های بسیار ریز در سطح انگور مانع شکاف های عمیق شده و از شکرک زدن کشمش تولیدی ممانعت می نماید.در روش تیزابی نمودن انگورها به طور کلی از 4 الی 5 هفته به 8 الی 14 روز کاهش می یابد.

 

دستگاه دم گیر کشمش
دستگاه دم گیر کشمش
بیشتر بدانید: انواع کشمش صادراتی

 

استفاده از روش خشک کن خورشیدی

زمان خشک شدن انگور در روش خشکن های خورشیدی حدود 50 درصد نسبت به خشک شدن در هوای آزاد کاهش می یابد.تاثیر خشک کن خورشیدی برای افزایش کیفیت محصول و کاهش خرابی و ضایعات انگور محرز است. از این جهت برای تهیه محصول با کیفیت و کمیت بسیار خوب پیشنهاد می شود.

در واقع استفاده از خشک کن های خورشیدی محصولی با رنگ بهتر تولید می شود. استفاده از خشک کن خورشیدی طبیعی بجای خشک کن خورشیدی فعال با توجه به هزینه احداث و نگهداری کم آن توصیه می شود.

 

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان می باشد*

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =