در بسیاری از باغ ها و تاکستان های کشورمان هنوز به روش سنتی کشمش تهیه می شود. چرا که از قدیم الایام پدران ما نیز به همین روش های سنتی کشمش تهیه می کردند. نحوه بسته بندی کشمش و نگهداری آن در تاکستان ها را در این نوشته بخوانید. چند سالی است که خشک کن های خورشیدی و نیز خشک کن های برقی و گازی هم برای خشک کردن انگورها به کار گرفته می شود. هر کدام از این روش ها مزایا و به تبع معایبی  را به همراه دارند اما در هر صورت میوه خشک انگور با نام کشمش برای ارسال به بازارهای مختلف تهیه می شود.

در هر کدام از روشهای ذکر شده حمل و نقل کشمش به روش های خاص خود آن محصول صورت می گیرد. ناگفته نماند در هر منطقه از ایران این موارد متفاوت است لطفا با ما همراه شوید تا بیشتر بدانید.

 

مشتری عزیز و گرامی؛ درصورت تمایل فرم مربوط به تخفیف لجستیک حمل و نقل، در بخش تماس با ما را تکمیل فرمایید.

 

عوامل بعد از تهیه کشمش در تاکستانها

همانطور که در مقدمه این مقاله خدمت شما عزیزان عنوان شد رایج ترین روش تهیه کشمش در سطح کشور به همان روش های نیاکان ما صورت می پذیرد. بعد از تولید کشمش یا همان خشک نمودن انگورها در مقابل نور آفتاب و یا در خانه باغ ها در سایه گاهی ممکن است که کشمش ها در گونی و یا کیسه بسته بندی شود. در مرحله بعد محصول روی هم انباشته شده و یا به صورت فله ای برروی هم ریخته و دپو  می شود. با این کار ممکن است که در اثر فشار دانه های کشمش له شوند که این کار تاثیر منفی روی کیفیت محصول دارد. در این صورت ریختن شیره حاصل از انباشت حبه های آسیب دیده روی هم موجب خیس شدن انبار و یا محل انباشته شدن کشمش ها شود که در نهایت منجر به پایین آمدن کیفیت محصول نهایی می شود.  

 این موضوع از طرفی باعث آغشته شدن شیره به حبه های کشمش سالم خواهد شد. از طرفی گرد و خاک و شن و ماسه و غیره روی سطح آن را می گیرد و شستشوی کشمش با چالش های زیادی مواجه می شود.

 

تهیه کشمش آفتابی سنتی
تهیه کشمش آفتابی سنتی

 

دیگران هم این مطلب را خوانده اند: تاثیر کم آبی و سرمای هوا بر تولید کشمش

 

راه حل آسان برای حفظ بهتر کشمش ها پس از تولید در تاکستانها.

 جهت جلوگیری از خرابی حبه های کشمش بهترین روش این است. که برای حمل و نقل و نگهداری آن در کارگاه ها و یا محل های انبارش و یا کارخانه های مربوطه توسط صندوق های چوبی یا پلاستیکی بار کشمش مورد نظر را حمل نمود. این جعبه ها عمدتا توسط کارخانه ها در اختیار باغ داران قرار می گیرد در حین حمل و نقل محصول به کارگاه های بسته بندی کشمش از آن استفاده شود و بایستی در این کار دقت لازم بعمل آید. این کار باعث می شود ارقام انگور با هم مخلوط نگردد و در ضمن صدمه به محصول کمتر شود.

 

تهیه کشمش به روش کالیفرنی
تهیه کشمش به روش سایه خشک

 

 آماده سازی کشمش برای بسته بندی

به طور کلی پاک کردن یا تمیز کردن کشمش ها و رساندن رطوبت آن به حد لازم برای عرضه به بازار مصرف را آماده سازی کشمش می گویند. پروسه آماده سازی کشمش در کارگاه های مخصوص و یا کارخانجات کشمش پاک کنی صورت می پذیرد. اگر چه برخی از باغ داران با دستگاه های خانگی خود کشمش را دم گیری، پوچ گیری و شاخه گیری می کنند. اجرای این عمل باعث می شود تا کشمش به قیمت بالاتری  فروخته شود. این پروسه در کارخانه های کشمش پاک کنی به ترتیب زیر خواهد بود.

  • بوجاری اولیه
  • شستشو
  • سولفور( گوگرد) زنی کشمش
  • رطوبت گیری ( خشک نمودن)
  • غربال کردن و تعیین گرید و به طور کلی سورتینگ کشمش ها.
  • بسته بندی کردن کشمش
  • انبارنمودن
  • ارسال به بازارهای داخلی و خارجی

نکته: در برخی از کارخانه های کشمش از دستگاه های ایکس ری نیز استفاده می کنند. دستگاهی که کوچکترین سنگ، براده آهن، شیشه و هر شی خارجی را از درون کشمش ها می گیرد. در حال حاضر تعداد کمی از این دستگاه ها در ایران موجود است. به دلیل قیمت گران این دستگاه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کشمش صنعتی
آماده سازی کشمش در کارخانه

 

نکاتی مهم در خصوص دپو نمودن (انبار داری)

رعایت کامل موارد بهداشتی و حفاظت کشمش ها از آفات انبارش و نیز سایر میکرو ارگانیسم ها و نظایر آن در پروسه انبار کشمش ها امری مهم و ضروری جلوه می نماید. ساختمان انبار کردن کشمش باید طوری ساخته شده باشد که امکان ورود هیچ گونه آلودگی و یا فساد در آن وجود نداشته باشد و همواره خنک و خشک باشد. این موضوع باعث می شود تا رنگ، طعم و عطر محصول به طور کامل حفظ شود.

درها و پنجره ها بایستی دارای حفاظ باشند تا کوچکترین حشرات نیز وارد انبار نشوند. برای جلوگیری از نفوذ رطوبت دیوارها و کف  انبار کشمش سنگ و یا سرامیک شده باشد! در این صورت کشمش را می توان برای مدت یکسال نگهداری نمود. اما این مورد را هم بایستی در نظر داشت که هر چند ماه یک الی دو مرتبه از محصول کشمش انبار شده بازدید بعمل بیاوریم. اگر موردی از فساد به چشم خورد سریعا آن را برطرف و محل را ضدعفونی کرد.

بهترین شرایط برای انبارداری انواع کشمش دمای کمتر از هشت درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 45 تا 55 درصد است. در درجات حرارتی بیشتر ممکن است حشرات به بارکشمش ما صدمه وارد نماید.

 

حشراتی که در طول انبارش کشمش ها تهدیدجدی به شمار می آیند.

  • کرم انجیر
  • سوسک میوه خوار
  • شپش دانه دار
  • شب پره هندی

افزودن مقادیر مشخص و طبق استاندارد از دی اکسیدگوگرد و سولفیت ها به میوه ها قبل از خشک نمودن آنها هم به حفظ رنگ آن کمک می نماید. همچنین مانع فساد و خاصیت ضدعفونی و مهمتر حفظ ویتامین های آن به خصوص ویتامینc خواهد شد.

 

مجموعه تولیدی و بازرگانی دانوب انواع کشمش و مویز باکیفیت و قیمت مناسب را خدمت شما خریداران ارائه می نماید.

 

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان میباشد*

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =