همانطور که می دانیم درخت مو و یا همان انگور در مقابل کم آبی مقاوم است. در زمان نیاز بحرانی آن به آب این گیاه در معرض خطر قرار می گیرد.

تعداد دفعات آبیاری  با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ، تابش نور آفتاب، نوع خاک، میزان وزش باد و همچنین نوع رقم انگور می تواند متفاوت باشد. اما در واقع فواصل یک مرتبه آبیاری نرمال پانزده الی بیست روز است. در این راستا مراحل بحرانی نیاز درخت مو به آب کدامند؟ را در این نوشته با ما تا آخر همراه باشید.

مراحل بحرانی نیاز رطوبتی تاک تامین آب مسلما” در کمیت و کیفیت میوه بسیار حائز اهمیت است.

 

مشتری عزیز و گرامی؛ درصورت تمایل فرم مربوط به تخفیف لجستیک حمل و نقل، در بخش تماس با ما را تکمیل فرمایید.

 

فرایندهای مختلف رشد درخت مو

 فرایند شکفتگی و رشد جوانه درخت مو: در واقع یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل این گیاه به شمار می آید.رشد رویشی بسیار زیاد بوده و الگوی تاج بوته در این دوره معین می گردد. از طرفی نمو گل آذین تعداد گل ها و نیز رشد حبه ها تحت تاثیر این مرحله است. در حقیقت این پروسه و مرحله به تنش آب حساس هستند.

 اگر گیاه در موقعیت و شرایط تنش خشکی قرار گیرد منجر به شکفتن نامتعادل جوانه ها و تولید شاخساره های کوتاه و گلدهی کمتر خواهد انجامید.

_ پروسه و مرحله قبل از گلدهی و تشکیل میوه:  در این موقعیت گیاه که فصل گلدهی و تشکیل میوه آن است از مهمترین مراحل نمو درخت مو است قطعا”بحران آبی موجب استقرار ضعیف میوه ها و کوچک ماندن حبه ها می گردد. از این رو در مناطق و نواحی که ذخیره آب خاک کفایت نمی کند آبیاری برای دوره گلدهی ضروریست.

از طرفی اولین مرحله شکل گیری ریشه ها نیز در این مرحله اتفاق می افتد. در صورت تنش آبی ریشه مناسب تشکیل نخواهد شد! نکته مهم در مرحله ظهور گل از آبیاری بیش از حد نیاز خود داری شود زیرا باعث ریزش گلها خواهد شد.

 

مراحل رشد و شکل گیری حبه ها

_ پس از لقاح و شکل گیری میوه: بعد از گلدهی، تاج به سرعت فرم نهایی خود را به دست می آورد. بعد از این روند با افزایش دما و کاهش رطوبت محیط میزان و مقدار آب مصرفی تاکستان به شدت بالا خواهد رفت. این موضوع نیز در ادامه رشد و گسترش شاخساره و نمو ابتدایی حبه ها به شدت تحت تاثیر تنش آبی قرار می گیرند.

نتیجه اینکه در این فاصله زمانی بین تشکیل میوه و شروع رنگ گیری اثر زیادی بر گسترش تاج و میزان محصول می گذارد.

انگور مراغه
تراکم خوشه ها

 

فرایند ایجاد رنگدانه در حبه های انگور

_ پروسه و مرحله رنگ گیری میوه تا زمان برداشت: در زمان بحرانی نیاز گیاه مو برگ ها پیرتر و پژمرده تر دچار ریزش خواهند شد.

از آنجایی که تجمع قند در حبه ها صورت می گیرد، در صورت رطوبت مطلوب خاک و در دسترس بودن کافی در کل دوران رسیدگی حبه ها میوه با کیفیت بالاتری حاصل و به دست خواهد آمد.

آب کافی در این مرحله تجمع مواد جامد محلول و رسیدن حبه ها را تسریع کرده و سبب تغییر ترکیبات درونی و کیفیت حبه ها می شود. اگر بافت منطقه و خاک آن از نوع سبک باشد کاهش دفعات آبیاری در طی این دوره الزامی خواهد بود.

 

فرایند پس از برداشت خوشه ها

پروسه و مرحله پس از برداشت : یک نوبت آبیاری بعد از برداشت میوه دو نوبت در ارقام زود رس و گاهی ارقام میان رس کاملا” الزامی خواهد بود. این موضوع به خصوص در مناطق و شرایط گرم از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است.

در این مرحله اگر چه شاید نیاز آبی انگور کمتر است اما برای تجمع مطلوب و حداکثر کربو هیدرات ها بسیار ضروری است. خشک بودن خاک گیاه طی این دوره به دلیل عدم آبیاری کافی مانع رشد کافی ریشه ها و در نتیجه ریزش برگها زودتر از حد موعد اتفاق می افتد.

توجه به این موضوع مهم خزان زود رس نیز به نوبه خود موجب کاهش مرحله فتوسنتز می شود.  مواد غذایی لازم برای رشد گیاه و نمو جوانه ها و شاخساره ها در فصل بهار سال بعد خواهد شد.

مجموعه تولیدی و بازرگانی دانوب انواع بار کشمش مدنظر شما مشتریان و صادرکنندگان عزیز را با بهترین قیمت تامین می نماید.

 

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان میباشد*

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =