درخصوص آفات مهمی که در موستان های سراسر کشور به چشم می خورد مطالبی  را خدمت شما عزیزان بیان می نمائیم. کنترل آفات، امراض و علف های هرز موستان یکی از مباحث مهم در زمینه کشت انواع نهال انگور است.

در باغات مختلف ارقام انگور کشورمان نیز کرم خوشه خوار در روی حبه ها و خوشه انگور گزارش داده شده است. در فصل بهار لارو های جوان نسل اول از گل های جوانه ها و غنچه گیاه تغذیه می نماید. البته که تارهایی را روی خوشه ایجاد می نماید. گزارش شده که در برخی موارد از جوانه های شاخه هم تغذیه کرده و در نتیجه سبب خشک شدن آنها می شوند. اما لارو های نسل دوم به راحتی از حبه ها ( غوره) سود می جویند!

 یکی از نشانه های دیگر رنگ خاکی پیدا کردن خوشه هاست. این باعث می شود حبه ها چروکیده و دچار ریزش شوند. از طرف دیگر لاروهای نسل بعدی آفت حتی روی انگورها برای تهیه کشمش ایجاد شده و  در زمان  انتقال به انبار تا سال بعد هم  در آن به سر می برند.

 ظهور اولین پروانه در اوایل فصل زیبای بهار و اوج پرواز آن در اواخر این فصل است.به ترتیب اوج ایجاد پروانه نسل دوم در دهه سوم خرداد و تا آخر تیر و اوایل مرداد و نیز نسل چهارم در اول شهریور است.

بیشترین خسارت مربوط به نسل سوم آفت است. زمان مبارزه با این آفت در یک هفته ده روز بعد از تشکیل شدن اوج ظهور نسل دوم است. در ادامه با کنترل این آفت بیشتر آشنا شویم.

کنترل زراعی در موستان

ایجاد و احداث موستان به صورت ردیفی و در روی داربست موازی کارا است. کرم خوشه خوار انگور اغلب به موستان هایی که فاقد داربست بوده و درختان به شکل گسترده روی زمین یا پشته ها حمله می نمایند.

 بررسی و انتخاب موهایی که خوشه متراکمی ندارند، هرس نمودن هرساله درختان مو به جهت جلوگیری از تجمع نمودن علفهای هرز و برگ های خشک در فصل پاییز است. همچنین بکارگیری یخ آب در تاکستان و شخم های عمیق پای درختان مو و البته از بین بردن شفیره های موجود در زیر برگ های درخت انگور توسط روش های اشاره شده بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

 

تاکستان های دیم

 

دیگران هم این مطلب را خوانده اند: مناطق مناسب برای کشت انگور در ایران

استفاده از روش های شیمیایی برای دفع آفات درخت مو

قلع و قمع و مبارزه با جمعیت نسل بهاره آنها  یعنی همان هایی که به خوشه های  گل درخت انگور صدمه وارد می کنند.  شاید هم نیاز به مبارزه نداشته باشد چون مقدار آن تا حدی نیست که آسیب زننده باشد. در زمانی که خوشه به مقدار یک دانه عدس و یا نخود برسد خسارات ناشی از آفت چشمگیر خواهد بود.

 در این زمان است که بایستی از یکی از سموم فسفره مثل آزینوفوس یا زولون به نسبت دو هزار و یا دیازنیون شصت درصدی به نسبت یک و نیم در هزار مبارزه صورت بپذیرد.

 نکته: انگورهایی مثل رقم یاقوتی که زود برداشت می شود عمدتا نیاز به مبارزه ندارند. البته اگر در زمانی که غوره ها به اندازه نخود بود مبارزه صورت گیرد یا بهتر است هنوز زمانی که شبیه عدس می باشند. برای رقم  انگور مانند مهدی خانی یک مبارزه کافی و برای ارقام انگور ترش و شیرین برای نوبت دوم مبارزه شیمیایی به عمل بیاید خیلی بهتر است.

_ در نوبت اول سمپاشی در زمانی که غنچه و قبل از باز شدن گل ها است.

_ مرتبه دوم در موقعی که خوشه ها غوره هستند.

_ نوبت سوم در شروع آبدار شدن خوشه هاست.

 انواع سموم پیشنهاد شده برای درخت مو

  • زولون Ec 35%
  • دیازینون E c 60%
  • تری کلروفن Ec 80%
  • اتیون EC47%
  • دیازینون Wp40%

یکی از آفات مهم درخت مو در کشورمان با نام زنجره مو است. به جرات می توان گفت در تمام مناطق و تاکستان های انگور خیز وجود دارد. علاوه بر درختان مو در درختان و گیاهان دیگر نیز به چشم می خورد. مثل درخت سیب، انار ، زبان گنجشک، سپیدار، آلبالو، به ، نارون ، ازگیل ژاپنی،  پسته ، هلو، گلابی ، سنجد و… را نیز دچار آسیب می نماید.

پیشنهاد دانوب: مراحل بحرانی نیاز درخت مو به آب کدامند؟

آفت کرم های شاخدار موستان

 کرم به دلیل وجود زائده کم و بیش بلندی که نزدیک به انتهای شکم لاروها در سطح پشتی دیده می شود به نظر می رسد که نوعی وسیله دفاع برای این حشره بکار می رود. گونه اول پروانه نسبتا بزرگ به رنگ آجری، گونه دوم زیتونی رنگ و دارای بال های پهن بوده که دو خط مورب در نیمه انتهای بال ها به چشم می خورد. گونه سوم این کرم با بال های باز حدود شصت میلی متر و رنگ بال های آن سبز مایل به بلوتی است.

کنه نمدی مو

این کنه به برگ ها حمله نموده و در پشت برگ ها کال هایی مسطح و به صورت نمد ایجاد می کند. رنگ این قشر کرم نمدی ابتدا سفید است اما کم کم تغییر رنگ داده و به رنگ قرمز مایل به قهوه ای تبدیل می گردد.

 این آفت در فصل زمستان به صورت کنه کامل زیر پوست جوانه ها هستند. بر حسب نوع خسارت سه نژاد با نام نژادنمدی، گالزا ، نژاد جوانه و نژاد مولد پیچیدگی برگ.

شته مو یا فیلو کسرای مو

این آفت یکی از مهم ترین و معروف ترین آفات مو در کل جهان است. در واقع این حشره در سال 1860 از ایالات متحده وارد کشورهای اروپای غربی گردید و به سرعت منتشر گشت. یکی از راههای مبارزه با این آفت بکار گیری و کاشت درختان و رقم مقاوم است.

کرم برگ خوار

خسارت این حشره در واقع منوط به دوران لاروی آن خواهد بود. که در این صورت از برگ بوته مو استفاده می نماید و از این روش در سالهای طغیان خسارت قابل توجه ایجاد می کند.  کرم برگ خوار مو در استان اراک ، قزوین و استانهای شمالی کشور به چشم می خورد.

کرم جوانه خوار مو

پروانه جنس نر بال دار و به طول 12 تا 1 میلی متر و عرض پروانه با بال های باز 30 تا 32 میلی متر می باشد. بال های جلوی این پروانه به رنگ قهوه ای تیره با خطوط عریض زرد رنگ که به سمت انتهای بال جلویی کشیده شده است.

 

جوانه خوار مو

عرض پروانه یا حشره با بال های باز حدود چهل میلی متر و طول آن در حدود 15 میلی متر است بال های جلوی آن به رنگ قهوه ای آجری و با لکه های ارغوانی است.

مینوز مو

حشره کامل پروانه کوچکی است که عرض آن با بال های باز در حدود 5/3 تا 4 میلی متر است رنگ عمومی آن قهو ه ای مایل به سیاه و رنگ بال های جلویی سیاه فلزی با لکه های نارنجی است.

شپشک آرد آلود مو _ بالشتک مو_ سپردار سیاه مو نیز از انواع آفات تاکستانها و موستانها می باشند.

مجموعه تولیدی و بازرگانی دانوب انواع کشمش و مویز با کیفیت را با قیمت مناسب خدمت شما مشتریان گرامی و عزیز عرضه می نماید.

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان میباشد*

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + نه =