اگر بخواهیم به صورت تیتروار اثرات خشکی در باغات انگور را ذکر کنیم اینگونه می توانیم بیان کنیم. تولید متابولیت های ثانویه ( آنتی اکسیدان آنزیمی و غیر آنزیمی ) می باشد. بسته شدن روزنه ها و قطع تولید مواد مغذی گیاه، استفاده از مواد مغذی ذخیره  ای جهت زنده ماندن گیاه،

ریزش برگ های پیرتر_ تضعیف سیستم ایمنی گیاه_ حمله آفات و بیماریها

 پروسه خزان و در نهایت خشکیدگی درخت انگور می باشد.

 عوامل متعددی هستند که به عنوان بازدارنده رشد و توسعه گیاهان به شمار می آیند. در ادامه راهکارهای کاهش اثرات خشکی را در این مقاله بخوانید.

عوامل موثر در کاهش اثرات خشکی کدامند؟

ازآنجا که بارندگی و عوامل موثر در آن از کنترل انسانی خارج می باشد و البته پیشگیری از بروز خشکسالی چندان میسر نیست. بنابراین خیلی اهمیت دارد جهت کاهش خسارت آن اقداماتی صورت گیرد.

 راهکارهای مختلفی برای کاهش میزان خسارت بیان می شود. از این جهت اقتصادی ترین و کاراترین روش ها تعیین و معرفی خواهد شد.

استفاده صحیح از منابع آب: برنامه ریزی دقیق و تبعیت از الگوی درست و صحیح آبیاری ، مدیریت صحیح استفاده از آبهای زیر زمینی و سطحی در تاکستان ها و نیز استفاده از آبیاری قطره ای.

 کنترل و مدیریت زراعی:

این مسئله در مزرعه شامل بکارگیری از راهکارهای افزایش ذخیره رطوبتی شامل نرم نمودن خاک پای درختان مو در فصل پاییز برای نفوذ بهتر آب در موقع بارندگی ها.

 

تاکستان های دیم

استفاده از پوشش گیاهی:

  خواباندن گیاه در داخل خاک و اطراف طوقه و بکارگیری از سوپر جاذبه ها ، مالچ ها و کنترل علف های هرز از جمله روش های مدیریت باغی به شمار می آید.

استفاده از راهبردهای خسارات خشکسالی در موستان ها شامل گزینش ژئوتیپ هاارقام و کلون های متحمل به تنش خشکی و استفاده از پایه های متحمل به خشکی در تولید نهال انگور و ایجاد باغات جدید.

بکارگیری از ترکیباتی مانند اسمولیت ها ( گلایسین بتائین و پرولین) و هورمون ها و غیره.

نکته

عوض نمودن باغهای قدیمی و جایگزین کردن آن با کشت نهال جدید مستلزم صرف هزینه های هنگفت است! از طرفی عملیات و کارهای اصلاح نمودن تاکستان ها طولانی و زمانبر خواهد بود بنابراین بایستی همزمان با کارهای اصلاحی روش هایی را برای کاهش خسارت خشکی بکار برد.

عوامل بازدارنده و کندکننده رشد درخت انگور

  • آهک و شوری:این عامل باعث کاهش عملکرد و تولید می شود. هرساله به دلیل متنوعی شاهد پیشروی و توسعه شوری در اراضی حاصلخیز و مطلوب خواهیم بود. گسترش شوری در کشور ما همیشه مسئله مهمی بشمار می رود. این باعث تخریب اراضی باغی و زراعی زیادی می شود.
  • سرمازدگی: یکی از مهم ترین عوامل کمی راندمان در کشورمان حساسیت میوه ها به سرمای زمستانه است. سرمازدگی از جمله عوامل غیر زنده ای است که کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

در برخی مناطق کشور در زمستان سرما باعث میشود. شاخه ، تنه ، جوانه های زایشی و رویشی و دیگر اندام های گیاه و یا کل بوته از بین برود.  در برخی از سالها تا 90 الی 95 درصد محصول دچار خسارات قابل توجهی می شود.

  • گرمازدگی: افزایش شدید گرما در زمان پیدایش و رشد خوشه ها و گلدهی همچنین تشکیل شدن میوه انگور و رشد سریع آن از طریق اختلال و مشکل در گرده افشانی  اثر گذار است. از طرفی لقاح و تقسیم سلولی و سقط جنین باعث کم شدن میوه خواهد شد. در نهایت در زمان برداشت کاهش میزان عملکرد کمی و کیفی در گیاه و در واحد سطح می شود.

 در واقع گرمازدگی از جمله موارد غیر زنده ای است که سالیانه خسارت عمده به کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی از جمله انگور وارد می سازد. این مشکل باغداران زیادی را متحمل پرداخت هزینه بسیار قابل توجهی خواهد نمود.

تولید کشمش تاکستان
فصل برداشت انگور

اثرات سوء گرما زدگی بر درختان انگور تاکستان

در این خصوص عواملی که در اثر گرما زدگی بر درختان انگور و تاکستانها اثر سوء می گذارد را می توان اشاره نمود.

1_تنگ شدن خوشه های درخت انگور

2_ پژمردگی و سیاه شدن جوانه های درخت تاک

3_ازبین رفتن جوانه های تازه درخت انگور

مجموعه تولیدی و بازرگانی دانوب انواع کشمش و مویز با کیفیت را با قیمت بسیار مناسب خدمت شما عزیزان عرضه می کند.

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان میباشد*

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 13 =