یکی از مشکلات باغداری در کشورهای در حال توسعه، سطح بالای ضایعات محصولات تولیدی است. ضایعات در واقع به مواد ناخواسته و نامطلوب گفته می شود. کشمش ضایعاتی را می توان در صنایع تبدیلی نیز مورد استفاده قرار داد.دلایل ضایعات انگور پس از برداشت را در این مقاله دنبال کنید.

اگر بخواهیم مدیریت مواد خوراکی ضایعاتی و یا غیر خوراکی را عنوان کنیم به مجموع فعالیت های انسانی به منظور کنترل، جمع آوری، ازبین بردن ضایعات مختلف برای کاهش اثرات منفی آن بر محیط و یا استفاده از آن، بیان می شود، طبق بررسی های اخیر مشخص شده است که هر ساله بیش از یک پنجم فراورده های غذایی در کشورهای جهان سوم به صورت ضایعات در می آید. در واقع بر اثر فساد ناشی از عوامل مختلف فیزیکی یا شیمیایی و حتی بیولوژیک از بین می رود.

این آمار و ارقام در برخی از کشورهای جهان سوم به نصف یعنی پنجاه درصد نیز می رسد. این در حالی است که مردمان آنها برای تامین مواد غذایی خود تحت فشار هستند. از طرفی می توان اعلام کرد که بیش از یک سوم از محصولات باغی و کشاورزی کشورمان متاسفانه به صورت ضایعات ازبین می رود. در ادامه با ما همراه شوید.

 

مشتری عزیز و گرامی؛ درصورت تمایل فرم مربوط به تخفیف لجستیک حمل و نقل، در بخش تماس با ما را تکمیل فرمایید.

 

میزان تلفات جهانی در طول دوره ای پس از برداشت انگور چقدر است؟

میزان تلفات جهانی در طول دوره ی پس از برداشت 10الی 30 درصد می باشد. این مورد در خصوص انگور در حدود 27 درصد تخمین زده شده است. در واقع اینگونه می توان بیان کرد که این ضایعات نتیجه عدم آگاهی تولید کننده و باغدار از شیوه های صحیح تولید است. البته که برداشت، حمل و نقل پس از آن و قبل آن جابجایی و در نهایت شیوه نگهداری و بازار رسانی است.

در کشورهای پیشرفته و در حال رشد استفاده از شیوه های نوین برداشت، خشک کردن اولیه، استفاده و بکارگیری از سردخانه های مختلف است. همچنین تیمار پیش و پس از برداشت مواد شیمیایی قارچکش ها ، مواد ضد اکسیداسیون، آنتی بیوتیک ها، استفاده از ورقه های آزاد کننده دی اکسید گوگرد و غیره.

تولید کشمش تاکستان
فصل برداشت انگور

 

زمان برداشت انگور برای تازه خوری

همانطور که می دانیم در صورت امکان باید زمان برداشت محصول برای تازه خوری طوری انتخاب شود که قیمت و بهای محصول در بازار مناسب باشد. البته خوشه انگور مورد نظر می بایست از لحاظ ظاهری مانند شکل و رنگ نماینگر رقم خود در سطح عالی باشد. به عنوان مثال بزرگی و یا کوچکی حبه ها بیش از حد! متراکم و یا تنک بودن خوشها  لکه دار بودن آنها، آثار ظاهری آفات، مهمتر رنگ یکنواخت در خوشه ها و… از عوامل تاثیر گذار در فروش بالا را در بر خواهد داشت.

به طور حتم می دانید که انگور شبیه سیب و گلابی نیست که پس از برداشت فرایند رسیدن میوه ادامه پیدا کند. رسیدن کامل فقط برروی درخت و بوته ادامه می یابد، بنابراین بایستی حتما رسیده برداشت شود!.

 

انواع انگور عسگری
ارقام بی دانه انگور

 

شیوه مدرن برداشت ارقام انگور

رسیدگی ارقام انگور مسلما” با افزایش فروکتوز آن ، کاهش اسیدیته، توسعه رنگ ، بافت  و طعم ارتباط دارد. بهتر است که خوشه ها را در بهترین حالت رسیدگی برداشت نمود. استفاده از دستگاه رفرکتومتر یا بریکس سنج برای این موضوع به کار گرفته می شود، دستگاه ذکر شده برای تعیین میزان شیرینی انگور و یا همان شهد این میوه بکار گرفته می شود.

بهترین زمان برای برداشت خوشه های انگور در صبح زود و یا حوالی عصر خواهد بود. بهتر است در روزهای بارانی و یا خیلی گرم برداشت صورت نگیرد! از وسایلی مانند چاقوی تیز یا قیچی مخصوص این کار استفاده نمود.

در برخی از کشورهای اروپایی پیشرفته برای برداشت و جمع آوری خوشه های انگور از ماشی آلات مخصوص این کار استفاده می شود. کار این دستگاه بدین صورت است که شاخه های درخت انگور با شدت تکانیده می شود. سپس به صورت خودکار حبه ها و خوشه های انگور در مخزن دستگاه توسط نوار نقاله جمع می شود. درواقع  برای فراوری به کارخانه مورد نظر حمل می گردد. نکته مهم دیگر این که برای حمل انگورها از قسمت دم خوشه کمک گرفته شود و تا حد امکان دست به حبه ها برخورد نکند.

 

موارد کلی ضایعات انگور بعد از برداشت به صورت تیتروار

  • آب از دست دهی حبه های خوشه انگور
  • ترک خوردگی حبه های انگور
  • نرم شدن حبه های انگور
  • خشک شدن در طی مدت نگهداری
  • صدمات میکانیکی
  • آلودگی به پاتوژن ها
  • تغییر رنگ چوب خوشه انگور (قهوه ای شدن ساقه)

 

مجموعه تولیدی و بازرگانی دانوب فعال در خرید فروش و صادرات انواع کشمش و مویز در خدمت شما مشتریان و تجار عزیز می باشد.

 

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان میباشد*

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − چهار =