شاید نام شیره انگور قوچان را که از معروفیت زیادی برخوردار است شنیده باشید. خرید شیره انگوراعلاء قوچان یا همان دوشاب یکی از مواد غذایی پر طرفدار است. برخی از افراد بزرگسال و یا میانسال که ذائقه آنها با این ماده غذایی پرخاصیت خو گرفته است در فصول سرد سال و یا حتی در صبح و خنکای فصلهای گرم نیز از خوردن شیره انگور دریغ نمی کنند.

این ماده غذایی  انرژی مضاعفی را در طول کارهای روزمره مختلف به افراد هدیه می کند. شیره انگور اعلاء قوچان علاوه بر اینکه بسیار مقوی می باشد دارای خواص طبی نیز هست. بسیاری از شهرهای انگور خیز کشور عمدتا شیره انگور تهیه می کنند. از زمانهای قدیم تا کنون تهیه شیره انگور در کشورمان به خصوص در روستا ها رواج دارد. مردم روستاهای انگور خیز ایران زحمت زیادی را برای تهیه شیره انگور می کشند.

در بازارهای شهرهای مختلف ایران شیره  انگور سنتی و نیز شیره انگور صنعتی به چشم می خورد. مصرف کنندگان شیره انگور اعلاء قوچان علاوه بر اینکه مایحتاج خود را خریداری می کنند برای عزیزان خود نیز این محصول ارزشمند را بعنوان سوغاتی می برند.

شیره انگور اعلاء قوچان هر ساله در مقادیر زیادی به بازار عرضه می شود به طوری که تا اوایل فصل انگور در سال جدید نیز شیره انگور موجود است. در ادامه لطفا با ما همراه شوید و بیشتر بخوانید.

 

شیره انگور
شیره انگور
بیشتر بدانید: روش تهیه مربای مویز سیاه بی دانه

 

شیره انگور از چه ارقام انگوری تهیه می شود؟

شیره انگور را عمدتا می توان از برخی ارقام انگوری تهیه کرد. برای اینکه توجیه اقتصادی تر داشته باشد می بایست از ارقام هسته دار انتخاب نمود. در کشورمان از رقم انگورهای بی هسته برای تهیه کشمش استفاده می شود.

انگورهای بی هسته تولیدی در شهرهای ایران هفتاد درصد برای تهیه کشمش به کار می روند. الباقی انگورها به مصرف تازه خوری و نیز برای تهیه سرکه و آب انگور و… بکار گرفته می شوند.

ارقامی که برای تهیه شیره انگور استفاده می شود بیشتر ازنوع انگور چفته، گوهری، کره رویی،کررویه سفید، انگور شاهرودی ، میش پستان و… می باشند.

شیره انگور
شیره انگور
پیشنهاد دانوب:خرید شیره کشمش اعلاء ملایر
طرز تهیه شیره انگور اعلاء ( دوشاب)

برای تهیه شیره انگور اعلاء می بایست ابتدا ارقام انگوری را انتخاب نمود که هسته دار باشند. در مطالب قبلی دلیل انتخاب نوع هسته دار خدمت شما عزیزان عنوان شد.  ارقام مناسب برای این ماده غذایی خوشمزه و سودمند رقم چفته ، گوهری ،عسگری، دیو  انگور در مازندران، گاش انگور در گیلان، انگور فخری می باشد.

در ابتدا می بایست انگورها شسته شده و حبه های خراب و فاسد از آنها جداسازی شود. برای سهولت کار می توان بوسیله دستگاه پرس انگور آنها را آبگیری نمود. طرز تهیه شیره انگور کار پر زحمت و نیز زمان بر است. بعد از آبگیری انگورها آنها را از صافی عبور می دهند. یکی از مواد مورد نیاز در تهیه دوشاب یا آب انگور خاک سفید است. خاک سفید در عطاری ها به وفور یافت می شود.  یکی از موارد مهم در استفاده از خاک سفید حرارت دادن آن است. خاک سفید اگر حرارت ببیند در زمان مخلوط شدن با آب انگور گل آلود نمی شود!

در ادامه پروسه تهیه شیره انگور سپس می گذارند تا یک شب بماند. بوسیله پارچه های با نام متقال آب انگور از خاک سفید جدا شده و حرارت داده می شود تا آب انگور قوام آید. هرچقدر زمان بیشتری صرف شود شیره انگور کش دار تر و نیز به لحاظ رنگ تیره تر ( قهوه ای تیره) می شود.

نکته: اگر آب انگور را در ظروف رویی بجوشانند رنگ روشن تری به خود می گیرد. اما اگر در ظروف مسی جوشانده شود رنگ تیره تری خواهد داشت.

 

پخت شیره
تهیه شیره انگور به روش سنتی
خواص شیره انگور و طبع آن

همانطور که می دانید کمتر کسی را می توان یافت که به آسانی از کنار این ماده غذایی خوشمزه و پراز خاصیت عبور کند. شیره انگور طبع گرم و تر داشته و به درمان کم خونی، تقویت حافظه و جلوگیری از حمله قلبی بسیار کمک می کند. از طرفی  جهت جلوگیری از سرطان هم بسیار نافع است.

 شیره انگور دارای ویتامین هایی مانند A،B،C و نیز کلسیم ، پتاسیم، منیزیم، آهن و به طور کلی برای تقویت عمومی بدن مفید است. موارد دیگری مانند کمک به افزایش وزن و چاقی، آرام بخش اعصاب، مفید برای کودکان و خانم های باردار، سلامت پوست و مو نیز از دیگر خواص شیره انگور است.

سخن آخر:

بهترین زمان برای مصرف شیره انگور پس از تولید سه ماه بعد می باشد. همچنین مصرف آن در فصل زمستان که ممکن است بدن دچار ضعف شود و به دلیل خواص شیره انگور در درمان و تسکین بیماری های فصول سرد سال نیز موثر است.

 بهتر است شیره انگور را مخلوط با ارده استفاده نمود. افرادی که دچار التهاب حلق می شوند می توانند از خواص معجزه آسای شیره انگور استفاده نموده و مقداری از آن را در مخلوط با آب ولرم قرقره کنند و نتیجه رضایت بخشی را به دست آورند.

*آرزوی ما موفقیت همیشگی شما عزیزان می باشد*

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید فروش، صادرات واردات انواع کشمش و مویز با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید. درصورت تمایل در واتس اپ پیام ارسال نمایید. کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن خدمت شما مشتریان و بازرگانان عزیز تماس می­گیرند.
مهدی خان زاده
09126145643
021-91309504
danobtrade@gmail.com

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =